Werkbezoek VKGO aan Visbeen Transport

Werkbezoek VKGO aan Visbeen Transport

visbeen 004b webAfgelopen week bracht  Vitale Kernen Goeree- Overflakkkee (VKGO) een werkbezoek aan het internationale transportbedrijf Visbeen in Nieuwe-Tonge. De Flakkeese transporteur blijkt grote problemen te hebben met de slechte bereikbaarheid van het eiland.
Visbeen is een bedrijf met 175 eigen  medewerkers, 100 trucks en 500  trailers/containers. Verder werken ze met tientallen andere, ingehuurde transporteurs, uit geheel Europa. De transporten bestaan vooral uit het vervoer van temperatuur gecontroleerde producten. Een ieder heeft de vrachtwagens, met het opschrift ‘because we care’, ongetwijfeld wel eens zien rijden.

Tijdens het gesprek van de drie VKGO-raadsleden met directeur Adrie Visbeen kwam al snel de slechte toegankelijkheid van Goeree-Overflakkee aan de orde. ,,Al jaren is men bezig om de N59 aan te pakken, maar er gebeurt helemaal niks. Tal van onderzoeken zijn er geweest. In 2012 is er nog een onderzoek gedaan naar de economische effecten; kosten en baten, waarbij ik persoonlijk was betrokken. Het onderzoek toonde duidelijk aan dat er met niet al te grote bedragen de toegankelijkheid kan worden verbeterd en daardoor ook de economie op ons eiland. Begin vorig jaar nog een heel gesprek gehad met wethouder Trouwborst over de doorstroming op Flakkee vanwege de Maasvlakte maar ook over de N59. Een fijn gesprek maar helaas geen vervolg. Die beperkte toegankelijkheid kost ons bedrijf tienduizenden euro’s per jaar.”

De boodschap van Visbeen is glashelder bij VKGO overgekomen. De partij heeft zich voorgenomen er bij het college op aan te dringen om de toegankelijkheid toch echt serieus te gaan nemen. Vooralsnog vindt ze de inzet hieromtrent onvoldoende. Het is niet alleen Visbeen, maar ook vele andere transportbedrijven op het eiland die zorgdragen voor de nodige werkgelegenheid.