Wethouder krijgt draai rond de oren

muziekonderwijsAfgelopen donderdag kreeg wethouder De Jong weer een figuurlijke draai rond de oren. Er moest een motie aan te pas komen om de wethouder te laten communiceren met de mensen die zich bezighouden met het muziekonderwijs. Het muziekonderwijs kwam op de raadsagenda, naar aanleiding van een brief van wethouder De Jong over de veranderingen binnen het muziekonderwijs. Dit schoot veel raadsleden in het verkeerde keelgat. Zij waren niet geïnformeerd over het feit dat wethouder De Jong het hele muziekonderwijs op de schop neemt. Wat de wethouder betreft kunnen de drie muziekscholen hun deuren sluiten. 

Vitale Kernen Goeree-Overflakkee is van mening dat de muziekverenigingen verrekte goed weten wat er moet gebeuren om de muziekkwaliteit op het hoge niveau te houden en te verbeteren. Niemand heeft aangegeven dat het huidige systeem moet worden veranderd. De muziekverenigingen niet, de basisscholen niet, de muziekleraren niet, de muzikanten niet, wethouder Trouwborst niet, de coalitie niet, de oppositie niet, alleen wethouder De Jong.

En dan nog op zo’n manier dat er grote onrust is bij alle betrokkenen, omdat er niet of niet voldoende en helder wordt gecommuniceerd. Een motie, waarvan het initiatief is genomen door het CDA en raadsbreed is gedragen, moet ervoor zorgdragen dat er bij alle betrokken partijen draagvlak is voor de door wethouder De Jong gewenste veranderingen.