Zesde Havenconcert succesvol

HavenconcertHet Havenconcert had voor de zesde maal op rij het weer mee. Op een ponton in de haven van Goedereede is door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma gebracht.

Volgens de organisatie, de Stichting Promotie Kop van Goeree, muziek op topniveau. Na het voorprogramma, muziek van beiaardier Jan Bezuijen op het carillon van de toren, opende presentator Patrick Polie de avond, gevolgd door een nummer van Koninklijke fanfare Apollo.

Vervolgens ontroerden zangeres Margriet Sjoerdsma en gitarist Arie Storm het publiek met tijdloze nummers van de in 1996 overleden zangeres Eva Cassidy.

Ook het optreden van het Rotterdams Saxofoonkwartet, werd door het publiek enthousiast ontvangen. De vier heren, alle vier professionele muzikanten, wekten de indruk dat het spelen van de muziekstukken -een vrolijk barokstuk van Domenico Scarlatti, sprankelend Italiaans met een Spaanse twist, een swingende tango van Astor Piazzolla en als sluitstuk, drie stukken van de Beatles- eenvoudig was, door ze met een flair van ongedwongenheid te spelen.

Een kenner wist wel beter. ‘Dit is zo moeilijk en dan zo losjes kunnen spelen, prachtig! Dit echt het werk van topmuzikanten.’

De Koninklijke Fanfare Apollo sloot de avond af met verschillende herkenbare melodieën, zong mee bij We’ll meet again. Ook de toegift van het orkest ‘Mijn tante kan niet trouwen, omdat ze niet zoenen kan’ werd natuurlijk luidkeels meegezongen.