Zwembad De Staver voldoet aan wet- en regelgeving

Zwembad De Staver is door een onafhankelijk bureau geanalyseerd op klimatologische omstandigheden en de bedrijfsvoering. Dit na de vele berichten en klachten, en de druppel die de emmer deed overlopen, de calamiteit van bijna een jaar geleden. De bevindingen zijn in een rapport samengevat en de gemeenteraadsleden kregen de gelegenheid om aanvullende vragen aan de onderzoekers te stellen.

Lelijke eend

De analyse geeft aan dat het zwembad voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Een raadslid van Vitale Kernen rijdt al sinds jaar en dag in een ‘lelijke eend’. Deze voldoet aan de wet- en regelgeving en mag zodoende de openbare weg op. Echter, met vier personen in de eend is het lastig om de minimale snelheid van 50 km op een autoweg te behalen.

Aangepakt

Het rapport geeft wel aan dat er een aantal zaken moet worden aangepakt binnen het zwembad; zowel technisch als ook binnen het beheer. De verwachting is dat de beheerder van De Staver, stichting Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee, financiële middelen wenst van het college om de noodzakelijke en gewenste aanpassingen te kunnen uitvoeren.